همه چیز درباره آشنایی با مضرات و خواص و نام انواع لبنیات کالبر
لبنیات
لبنیات پاک ,لبنیات پاکبان,لبنیات پاک تهران,لبنیات پاک پی,لبنیات پاکسار,لبنیات پاک آرا سنندج,لبنیات پاکنوش,لبنیات پاک غپاک بورس,لبنیات پاکیزه,لبنیات پاک اصفهان,لبنیات,لبنیات میهن,لبنیات چوپان,لبنیات ماهشام,لبنیات هراز,لبنیات دامداران,لبنیات صباح,لبنیات پاژن,لبنیات کالبر
توضیحاتی در مورد لبنیات
یکی از گروه های غذایی که مصرف آن برای بدن بسیار مهم و ضروری است ، خانواده ی لبنیات نام دارد. توصیه می شود که روزانه 2 الی 4 واحد از این خانواده در رژیم غذایی افراد گنجانده شود. این خانواده از لحاظ ارزش غذایی در بالای هرم قرار دارند.
شرکت لبنیات پاک
تاسیس شرکت با نام لبنیات پاستوریزه پاک (شرکت سهامی خاص) تحت شماره 7205 در اداره ثبت شرکتها و مجوز 4801/20/321 وزارت صنایع و معادن تحت لیسانس شرکت فورموست آمریکا و با نام تجاری پاک 1338 خرید کارخانه تولید بستنی کانادا فراست 1349 خرید کارخانه تولید بستنی الدورادو 1351 سرمایه گذاری در گاوداری سپهان 1353 تبدیل به شرکت سهامی عام 1354 پذیرفته شدن شرکت در بورس اوراق بهادار تهران 1355 قطع ارتباط با شرکت فورموست آمریکا 1358 خرید شرکت پاک پی شهرکرد 1376 خرید شرکت شیر و لبنیات پاستوریزه سنندج 1376 سرمایه گذاری در پاک سامان کشور تاجیکستان 1376 خرید شرکت مجتمع شیر و گوشت مازندران (ساری) 1377 اخذ گواهینامه ISO 9001 از شرکت لویدز انگلستان 1378 شروع تولیدات غیر کارخانه ای 1379 گسترش صادرات 1380 اخذ گواهینامه HACCP از شرکت LOYDS 1382 دریافت نشان نمادین حلال 1386
لبنیات ماهشام
مجموعه غذایی ماهشام با بیش از ۴۰ سال سابقه در صنعت تولید محصولات گوشتی و لبنی، پروژه جدید خود با عنوان “گورمه مارکت ماهشام” را در مرکز تجاری روشا در منطقه فرمانیه تاسیس نموده است، که در این مجموعه محصولات غذایی با کیفیت بسیار بالا از منابع و برندهای معتبر، تحت عنوان بین المللی “گورمه مارکت” و بصورت از مزرعه به منزل ارائه میشوند . بیشترین توجه گورمه مارکت ها به مزه ها و کیفیت و تازگی مواد غذایی میباشد . ما در این مجموعه بر آنیم تا کلیه محصولات از مرحله تولید تا ورود به قفسه فروشگاه با نظارت و کنترل کیفی خاص و دقت بالا ارائه دهیم .
لبنیات کالبر
شرکت لبنیات کالبر در سال ۱۳۷۳ با نام شرکت سرمایه گذاری نصر گستر اراک شروع به فعالیت نمود و در سال ۱۳۷۶عملیات اجرایی طرح تولید پنیریوـاف یا اولترافیلتراسلون را شروع و در سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ طرحهای تولید انواع محصولات لبنی شامل: ماست، دوغ، شیر پاستوریزه، شیرهای طعم دار و انواع آبمیوه در بسته بندی های چند لایه استریل به بهره برداری رسید، حجم سرمایه گذاری انجام شده طی سال های گذشته بالغ بر ۵۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال می باشد و ماشین آلات طرح از کشورهای دانمارک، آلمان، ایتالیا وارد شده و قسمتی از ماشین آلات طرح ساخت داخل می باشد. کارخانه در شهرک صنعتی شماره یک شهرستان اراک در استان مرکزی واقع گردیده و هم اکنون سرمایه ثبت شده شرکت بالغ بر ۲۵،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال می باشد، حجم گردش مالی شرکت در سال ۱۳۸۴ بالغ بر ۳۵۰ میلیارد ریال بوده و جمع افراد شاغل در شرکت صد و هشتاد نفر می باشد و در ابتدای سال ۱۳۸۳ نام شرکت به لبنیات کالبر تغییر یافت و نوع شرکت به سهامی عام تبدیل و جزو شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران قرار گرفت.
خواص لبنیات
شیر و لبنیات، منبع بسیار خوبی برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن است، مصرف روزانه دو لیوان شیر، ۵۰ درصد پروتئین مورد نیاز افراد بالغ را تأمین می کند. • کلسیم موجود در شیر و لبنیات از نرمی استخوان، کندی رشد، خرابی دندان ها در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری می کند. • مصرف 3-2 لیوان شیر در روز می تواند نیاز بدن به کلسیم را در افراد بالغ تامین کند. • فسفر به همراه کلسیم در تشکیل استخوان و استحکام آن موثر بوده و در ساخت بافت های عضلانی، مغز و اعصاب دخالت می نماید. • شیر حاوی بعضی از ویتامین ها مانند آ، ب12 ، ب2 ، ب 1 است. • کمبود ویتامین آ باعث شب کوری، ناراحتی های چشمی و کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی می گردد. • کمبود ویتامین ب1 باعث بی اشتهایی، بی حوصلگی، خستگی جسمی و روحی می گردد. • عوارض کمبود ویتامین ب2 در بدن عبارتند از: پوسته پوسته و خشک شدن پوست اطراف دهان، گوش و بینی . در موارد شدید کمبود، در بینایی اختلال به وجود می آید. مصرف 2 لیوان شیر حدود 50 درصد میزان نیاز به ویتامین ب2 در افراد بالغ را تامین می نماید. • ویتامین ب12یکی از اجزای ضروری در تشکیل گلبول های قرمز خون است وعوارض کمبود این ویتامین عبارتند از: کم خونی و خستگی. با مصرف روزانه 2 لیوان شیر حدود 50 درصد نیاز بدن افراد بالغ به این ویتامین تامین می شود. • برای افراد بزرگسال سالم روزانه 2 واحد یا بیشتر از گروه شیر و لبنیات توصیه می شود. زنان باردار و شیرده می بایستی حداقل روزانه 3 واحد از این گروه مصرف کنند. • از شیر پاستوریزه شده کم چربی ( 2.5 درصد یا کمتر) استفاده کنید. • پنیر های تهیه شده از شیر پاستوریزه استفاده کنید. • بستنی هایی بخورید که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد. • حتما قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل 5-10 دقیقه در حال بهم زدن بجوشانید. • مقدار قند بستنی بالاست. بنابراین توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نکنید. • به دلیل بالا بودن میزان نمک استفاده شده در تهیه کشک توصیه می شود که از انواع کم نمک استفاده کنید. • بهتر است از شیر و لبنیاتی که با ویتامینD غنی شده اند، استفاده کنید، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است. • اگر شما بیماری “عدم تحمل لاکتوز” را دارید، شیر بدون لاکتوز و یا پنیر های سفت و ماست را مصرف نمایید. • هنگام خرید شیر به تاریخ انقضای آن توجه کنید. • ظرف شیر را تا هنگام مصرف بسته و به دور از مواد بودار نگهداری کنید. • استفاده از شیر استریل شده برای حمل در مسافرت های خارج از شهر مناسب تر است. این نوع شیرها را (در صورت باز نشدن) می توان تا 4 ماه در دمای محیط نگهداری کرد.
انواع لبنیات
ماست به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می کند، پنیر می تواند جای گوشت را بگیرد و کره و خامه کالری فراوانی دارند و دوغ یکی از نوشیدنی های مغذی و دارای املاح فراوانی است.
کالری لبنیات
با اینکه خامه، چربی شیر است اما در گروه روغن ها جای می گیرد و هر قاشق مرباخوری از آن، یک واحد چربی محسوب می شود و ۴۵ کیلوکالری انرژی دارد. این چربی از نوع حیوانی و سرشار از کلسترول است، بنابراین کسانی که به بیماری های قلبی عروقی مبتلا هستند و باید کلسترول رژیم غذایی شان محدود باشد، باید دور این ماده غذایی را خط بکشند اما کسانی که لاغر هستند و می خواهند در واحدهای حجمی کوچک، مقدار کالری وعده های غذایی شان را افزایش دهند، بهتر است خامه را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.کشک از دوغ به دست می آید؛ ابتدا کره ماست را می گیرند و آنچه باقی می ماند، دوغ است. بعد آب دوغ را می گیرند و بعد از غلیظ کردن، آنچه مانده به اندازه گلوله هایی درمی آورند و می گذارند خشک شود. به این ترتیب کشک به دست خواهدآمد. البته این روش سنتی تهیه کشک است و در کارخانه ها تمام مراحل تولید مکانیزه انجام می شود، کشک را پاستوریزه هم می کنند. می توان کشک را از منابع پروتئین و کلسیم دانست ولی اگر نمک فراوانی به آن زده شده باشد، سدیم موجود در نمک باعث می شود کلسیم کشک جذب نشود. یک لیوان کشک، معادل یک لیوان شیر و ماست و بین ۶۵ تا ۷۵ کیلوکالری انرژی دارد.دوغ به این دلیل که از رقیق شدن ماست به دست می آید، پروتئین و کلسیم کمتری دارد ولی کسانی که سایر محصولات لبنی را مصرف نمی کنند، بهتر است دوغ بنوشند. دوغ شور و گازدار هم وجود دارد اما بهتر است انواع بدون گاز و کم نمکشان را انتخاب کنید. در ضمن، هر ۲ لیوان دوغ معادل ۱ لیوان شیر انرژی دارد و باید آن را در کل مقدار انرژی دریافتی روزانه در نظر گرفت.
اسامی لبنیات
شیر دوغ کشک خامه ماست پنیر کره
خواص شیر و لبنیات
شیر یک ماده غذایی فوق العاده مفید است که حتما باید در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد. با این حال بعضی ها طعم شیر را دوست ندارند و همین موضوع باعث می شود با توجه به نیاز بدن، سعی کنند از فرآورده های دیگری که با شیر درست می شود و طعم متفاوتی هم دارد، بهره بگیرند.شیر علاوه بر اینکه حاوی پروتئین با کیفیت است، نیاز بدن به کلسیم، فسفر و ویتامین های ۲B وD را تامین می کند. این نوشیدنی براساس مقدار چربی ای که دارد، انواع مختلف بدون چربی، کم چرب و پرچرب دارد و هر لیوان آن با توجه به مقدار چربی اش بین ۵۵ تا ۷۵ کیلوکالری انرژی به بدن می رساند.
لبنیات چیست
لبنیات به آن دسته از مواد غذایی گفته میشود که از شیر به دست میآیند. معمولاً ماده اولیه تولید انواع لبنیات، شیر گاو است. اما گاهی از شیر سایر پستانداران همچون بز، گوسفند، گاومیش، و …استفاده میشود.
فراورده های لبنیات
این فراوردهها میتواند به صورت سنتی یا صنعتی که فرایندهای پاستوریزه شدن و هموژنیزه شدن را میگذراند تولید شود. سرشیر، چربی بسته شده شیر پس از جوشاندن شیر در روی آن که مزه ای خوشایند دارد. خامه، چربی شیر است که از سرشیر گرفته میشود یا در روش صنعتی مستقیم از شیر خام گرفته میشود. کره، چربی شیر است که از هم زدن خامه حاصل میشود. پنیر، از راه مایه زدن به شیر یا افزودن سرکه که شیر را دَلَمه میکند فراهم میکنند. سپس این بخش دلمه شده را که جامد آبکی است از آب پنیر جدا کرده و درون پارچه ای زیر فشار میگذارند تا آبش در رود. گفتنی ست روشهای زیادی برای درست کردن پنیر هست و پنیر انواع بسیار زیادی دارد. ماست، از راه افزودن باکتریهای استرپتوکوک و لاکتوباسیل یا همان مایه که شیر را تخمیر میکند حاصل میشود. کشک، از جوشاندن دوغ و صاف کردن و خشک کردن آب آن بدست میآید. تَرف یا سُج یا قره قروت، خوردنی ای ترش مزه که از جوشاندن آب صاف شده کشک و خشکاندن آن بدست میآید. مَسکه، کره ایکه از زدن ماست و جدا کردن دوغ بدست میآید، به آن کره دوغی هم میگویند. دوغ، به دو شیوه بدست میآید: ۱ آمیختن آب و ماست؛ ۲ زدن ماست و جدا کردن دوغ از مسکه (کره دوغی) که این دوغ ترش تر است. پینو، نوعی کشک است لور، پنیر دلمه شده سفت نشدهاست که مزه ای شیرین دارد آروشه، خوردنی خوشمزه که از سودن پنیر تازه در روی دیگ آتش که به روغن مینشیند و افزودن آرد بدست میآید. دورده یا دووِه، باقیمانده ترش و شور مزه کره ای که داغ شده و روغنش جدا شدهاست. روغن زرد یا کرمانشاهی، روغن خالص کره که از جوشاندن کره یا مسکه بدست میآید. شکر پنیر، شیرینی ای که از آمیختن آب پنیر و شکر و پختن آن فراهم میشود. بستنی، خامه ایست که به آرامی یخ بستهاست. گاه قدری ثعلب نیز بدان میافزایند. شیر غنیشده، شیری است که با تبخیر، آب آن به کار رفته و قوام گرفتهاست؛ معمولاً به آن شکر هم میافزایند. شیر خشک، با پراندن آب شیر به صورت صنعتی به دست میآید. خامه ترش، خامه ایست که به وسیله باکتری تخمیر و ترشیدهاست. کفیر، نوشابه ای خوشمزه شبیه به دوغ که از افزودن دانههای کفیر یا همان مایه کفیر به شیر و تخمیر شیر فراهم میشود. خامه مخصوص قنادی که از ترکیب خامه طبیعی به همراه شیر کره و یا روغن به دست می آید
لبنیات و اقتصاد
بنابه گزارشی در شهریور ماه ۱۳۹۳ اعلامشد، شیر در ایران، گردش مالی ۲۴ هزار میلیارد تومانی دارد، با توجه به اینکه تولید شیر خام ایران ۸ میلیون تن بودهاست، (البته آمارهای مختلفی در این زمینه وجود دارد)، میتوان گفت، با قیمت لیتری یکهزار و ۵۰۰ تومان، گردش مالی ۲۴ هزار میلیارد تومانی دارد و حدود ۱۲ درصد ارزش نفت صادرات سالانه ایران است. ارزش فرصتهای شغلی این صنعت بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است و ۹۵ درصد، سرمایهگذاری در این بخش نیز توسط بخش خصوصی انجام شدهاست. صنایع لبنی ایران در دو سال گذشتهٔ پیش از این گزارش، بالاترین صادرات را داشتهاست، و در دو سال اخیر به صادرات ۷۰۰ میلیون دلاری رسیدهبود
لبنیات و ارزش غذایی آن
لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و خامه گروهی از موادغذایی هستند که ارزشغذایی زیادی دارند بهطوری که تقریبا تنها گروه از موادغذاییاند که با مصرف آنها قسمت اعظم نیازهای بدن برآورده میشود. پروتئین لبنیات بسیار مرغوب و منحصربه فرد است، کلسیم مورد نیاز بدن را هم تامین و از بروز اختلالات و ضایعات استخوانی پیشگیری میکند و مصرف کافی آن در کودکان و نوجوانان نیز رشد قدی آنها را افزایش میدهد. لبنیات همچنین بهترین منبع انواع ویتامینها از جمله ویتامین A و ویتامینهای گروه B بهویژه B2 هستند.
لبنیات
تغذیه یکی از مهمترین و ضروری ترین عوامل در سلامت جامعه را تشکیل می دهد و باعث می شود تا رشد و توسعه در جامعه بهبود یابد، از طرفی بسیاری از کشورها با تغییر تغذیه کودکان خود توانسته اند در دراز مدت الگوی رفتاری جامعه خود را تغییر دهند. مصرف لبنیات در کودکی بسیار ضروری بوده و سلامت فرد را در بزرگی تضمین می کند، در ادامه به فواید و خواص مصرف شیر و لبنیات اشاره می کنیم تا بیشتر با فواید لبنیات این ماده گران بها آشنا شوید.براساس تحقیقات و بررسی های انجام شده شیر و لبنیات، منبع بسیار خوبی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن می باشد، مصرف روزانه دو تا سه لیوان شیر بالغ بر 50 درصد از پروتئین بدن را تامین می کند. کلسیم موجود در شیر و لبنیات از نرمی استخوان و خرابی دندان در کودکان جلوگیری می کندو بروز پوکی استخوان را در بزرگسالان به تعویق می اندازد، فسفر موجود در شیر و لبنیات در تشکیل و استحکام استخوان بسیار موثر بوده و در ساخت بافت های عضلانی، مغز و اعصاب نقش موثری دارد. شیر دارای ویتامین های مانند A ، B12، B1 و B2 است، کمبود ویتامین A در بدن باعث ایجاد شب کوری و کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری ها می شود و از طرفی بی اشتهایی و بی حوصلگی را برای جسم و روح در بر خواهد داشت.
بیشتر بخوانید : خواص پنیر
- ۹۷/۰۷/۰۴