عناب ،عناب تازه،عناب چیست ویکی پدیا،عناب چیست،طبع عناب چیست؟،مضرات عناب چیست،میوه عناب چیست،فواید عناب چیست،طبیعت عناب چیست،فایده عناب چیست،خواص دارویی عناب چیست،عنابی یا عنابی Mp3،خواص عناب تازه چیست
قابل ذکر است که میوه عناب دارای خواص طبی
متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه ای برای کمک به
سلامت و درمان بیماریها دارد.
لازم به ذکر است که عناب از میوههای بسیار مفید و پرخاصیت است که علاوه بر
خواص تغذیهای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی استفاده
می گردد.در واقع این میوه که میتوان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب
چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، در هر منطقهای دارای اسامی مختلفی می
باشد. البته در هند و پاکستان آن را «ایناب» و در شرق آسیا آن را خرما قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی نامیده اند..لازم به ذکر است که درخت عناب شبیه درخت سنجد می باشد و در نواحی کوهستانی برخی از مناطق ایران مانند خراسان پیدا می گردد.
مصارف خوراکی عناب
در واقع در بریتانیا این میوه را به صورت خشک شده و یا به صورت آبنباتهای طعمدار همراه با چای
عصر میل می نمایند.البته در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را
مورد استفاده قرار میدهند.قابل ذکر است که در بعضی مناطق از این میوه برای
تهیه ی سرکه استفاده میشود و در آفریقا از آن کیک تهیه می شود.
بهتر است بدانید که عناب کنسرو شده و چای
با طعم این میوه نیز در جهان استفاده میگردد، در واقع اما در ایران،
پاکستان و هندوستان، این میوه را بیشتر به صورت خشک شده استفاده مینمایند،
ولی قابل ذکر است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت
سبز استفاده میشود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد.
در شرق آسیا عنابهای بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگهای مختلف از جمله مشکی و قرمز به عمل میآید.
خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی عناب
در واقع عصاره آن موجب مهار اثر
رادیکالهای آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) میگردد. حاوی
آنتیاکسیدانهای طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است.
همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد گشت.
عناب و قند خون
بهتر است بدانید که ترکیبات اتری موجود در
آن عامل مهار کنندهای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای
بیوشیمیایی مثل قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تریگلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک میکند.
عناب و سرماخوردگی
قابل ذکر است که در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده این میوه برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد
بسیار پیشنهاد شده است. در واقع چای این میوه در شرق آسیا یک نوشیدنی
بسیار گوارا به شمار میشود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک میکند.
اگر دچار سرماخوردگی شدهاید و از خشکی سینه و سرفه رنج میبرید، این میوه
داروی گیاهی مناسب و کارآمدی می باشد. این میوه دارای لعاب فراوان،
پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. این میوه به دلیل داشتن
لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه می باشد.در واقع جوشانده این میوه گرفتگی صدا را برطرف میکند. به علاوه آسم و تنگی نفس
را برطرف میکند. برای تهیه جوشانده این میوه 50 گرم عناب را در یک لیتر
آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود. و استفاده کنید تا با این داروی
فوق العاده بهبودی حاصل شود.
عناب و چاقی
انجیر
چاق کننده است و برای آنهایی که می خواهند وزن اضافه کنند بسیار مفیدو
موثر است . بدین منظور می توان آن را با شیر مخلوط کرد و در بین غذاها میل
نمود. لازم به ذکر است که برای درمان ناراحتی های سینه حدود 20 گرم از خرما
، عناب ، انجیر خشک و مویز
را با هم مخلوط کرده و آسیاب می نمایند. سپس این پودر را با یک لیتر آب می
جوشانند تا حجم آن به نصف برسد .از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان
در روز مصرف نمایید. قابل ذکر است که جوشانده انجیر خشک درمان کننده
التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، کلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخک ،مخملک و آبله می باشد .
ده عدد سپستان را با ده عدد عناب و دو قاشق زرشک قرمز با دو لیوان آب سرد شب خیس کنید و صبح قبل از آفتاب یک لیوان و شب موقع خواب نیز یک لیوان از آن بنوشید.
عناب و خواص تب بری
لازم به ذکر است که برگ خارخاسک، مقوی و تصفیهکننده خون و رافع التهابات مجاری ادراری است. در واقع مصرف جوشانده میوه خارخسک همراه با عناب و سپستان، تببر خوبی می باشد. مصرف میوه خارخسک، در جمیع جهات، مانند عصاره گیاه عمل میکند و دمکرده میوه آن، رافع بیماریهای کلیه و نقرس میباشد.قابل ذکر است که مصرف نخود
خیسشده در آب تازه خارخسک و پروردهکردن آن، موجب رفع نارساییهای جنسی
می گردد؛ زیرا افزایشدهنده سطح تستوسترون میباشد. واقعیت این است که
غرغره جوشانده آن، برای معالجه التهابها و برفک دهان، کاربرد دارد. البته مالیدن یا خوردن روغن خارخسک، بهعنوان مسکن درد مفاصل و دردکمر و نیز درخشانکردن رنگ رخسار، مفید است.
عناب و طب سنتی
لازم به یادآوری است که میوه خشکشده تاجریزیهای رنگین (زرد، نارنجی و قرمز)، یکی از اقلام دارویی معروف “جوشانده یا خوردهجوشانده” است که اغلب همراه با پرسیاوش، گل زوفا، گل بنفشه،
ختمی خبازی، عناب و سپستان مورد استفاده فراوان قرار میگیرد. این داروی
ترکیبی، در طب سنتی بسیار رایج می باشد و به عنوان تببُر، مُسکّن و
مُلیّن، به ویژه برای کودکان به کار میرود.
گفتنی است که گرد طباشیر برای استحکام دندان و سوختگی با آتش نافع و در ترکیب با سکنجبین برای برطرف کردن ناراحتی های روانی و دلتنگی مفید و انفیه آن با روغن بنفشه برای تقویت بینایی مجرب است.لازم به ذکر است که مداومت آن مضر باء و مصلح آن عسل و مصطکی است و گویند برای ریه مضرمی باشد که مصلح آن صبر یا عناب است ولی در سرد مزاجان مصلح آن با زعفران تعدیل می گردد.
اطباء سنتی معالجه سرخک را نظیر معالجه
سرخجه، مزاج این بیماری را گرم دانسته و بیمار را از خوردن داروها و غذاهای
گرم منع نمودهاند. بعلاوه مصرف مسهل یا داروهای ملین را نیز بسیار مضر
دانسته و نوشتهاند که باید به این گرنه افراد داروهای سرد مزاج و قابض
داده شود. مانند تخم خشخاش، تخم کاهو، تخم گشنیز،
بنفشه، نیلوفر، عناب و سپستان از هر کدام برای خردسالان یک مثقال و برای
بزرگسالان دو مثقال اخذ و جوشانده و روزی دو وعده و چند رو زبه مریض داده
شود. برنج نیز غذای مناسبی برای درمان آن میباشد.
عناب و کهیر
چون کهیر
دارای مزاج گرم و صفراوی است، علاج آن با داروهای تنظیمکننده ترشحات
صفراوی و داروهای سرد مزاج است. داروی روز اول منضجی است از گل بنفشه، تخم
سبز خیار، تخم کاهو، تخم خشخاش، تخم گشنیز،
نیلوفر، عناب و سپستان به مقدار دو مثقال از هر کدام که همه را جوشانده و
روز اول (نصف را صبح و نصف را عصر) میخورند. مسهل آن مقدار پنج مثقال از
پوست هلیلهی زرد است که در آب جوش
ریخته و به مدت چهل و هشت ساعت میگذارند تا خوب خیسانده شود و سپس آن را
فشرده و از پارچهای صاف نموده و ناشتا یک وعده میخورند. روزی که مسهل
خورده میشود، نباید نان خورده شود. البته این مقدار برای افراد بالغ است و
افراد کوچکتر به نسبت کوچکی و یا خردسالی باید مقدار کمتری مصرف نمایند.
ضمناً باید از خوردن غذاهای زیاد چرب و سرخکرده و ادویهها و غذاهای گرم
مزاج بپرهیزند. از غذاهای ساده و آبمیوههای سرد مزاج و یا معتدل استفاده
نمایند و جهت کاهش خارش بدن میتوانند مخلوط نشاسته و کافور
را در سرکه حل کرده و بر بدن بمالند و به منظور پیشگیری از بروز مجدد
بیماری لازم است مدتی پس از بهبودی نیز پرهیز خود را نگه دارند.
درمان چربی خون ؛ ورزش کردن و دویدن، کاهش وزن، سیگار نکشیدن، مصرف روغنهای خوب و مناسب(مثل روغن زیتون تصفیه شده، روغن حیوانی و روغن کنجد)، اجتناب از مصرف زیاد برخی مواد غذایی(مثل سیب زمینی، آرد، شکر، برنج سفید و…)، حجامت، استفاده از گوشت سفید، سیر، شوید، شاهتره، کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید، عناب، قره قات، بنفشه، انار، اسپرزه، کدو، خیار، ترشک، بر هندی، کاهو و تخم کاهو، قدومه، سپستان و سماق.
عناب در بارداری
استرس و اضطراب یکی از مخرب ترین مشکلات دوران حاملگی
محسوب می گردد که متاسفانه ممکن است برخی از زنان باردار را درگیر خود
کرده و خدای ناکرده مشکلات زیادی را هم متوجه مادر باردار و هم متوجه جنین
بکند. این میوه نقش فعالی در آرامش اعصاب و کاهش استرس و اضطراب دارد و از
آن جایی که خواب آور هم میباشد ، می تواند نقش مهمی در آرامش دوران
بارداری و کاهش اضطراب و استرس زنان حامله داشته باشد. تهوع و استفراغ
از مشکلات شایع برخی زنان باردار میباشد و این میوه نقش مهمی در جلوگیری
از تهوع و استفراغ در دوران بارداری دارد. این میوه همچنین میتواند در
تسکین دردهای شکمی در دوران بارداری مفید باشد.
عناب و فشار خون
میوه ی کوچک ، گرد و قرمز عناب پوست خوراکی
و طمع شیرینی دارد . هزاران سال است که در طب سنتی چینی از آن استفاده می
شود . این میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد و در درمان بسیاری از بیماری
ها موثر است . دارای خواص آرام بخشی است و منبع خوبی از آنتی اکسیدان های
طبیعی است . به گزارش آسان طب مواد مغذی موجود در این میوه به کاهش فشار خون کمک می کنند، بنابراین این میوه ی شیرین را در برنامه ی غذایی خود بگنجانید . فشار خون بالا خطر بیماری های قلبی و سکته ی مغزی را بالا می برد ، بنابراین همیشه فشار خون خود را کنترل کنید و از دستورات پزشک پیروی کنید تا سالم بمانید.
عناب و چربی خون
به صورت علمی ثابت شده است که نوشیدن دمکرده زنیان و عناب نیز تاثیر بسزایی در کاهش چربیخون دارد.
عناب و کبد چرب
مصرف این میوه به طور معنیداری سطوح آنزیمهای
کبدی را کاهش میدهد. این آنزیمها نشانگر آسیب بافتی هستند. یافتههای
بافت شناسی نشان میدهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماریهای
کبدی دارد. این میوه در درمان کبد چرب نیز مفید است.
بیشتر بخوانید : خرما ♥ لوبیا قرمز ♥ زنجبیل ♥ گشنیز ♥ گردو ♥ بادام زمینی